Сборную Украины по футболу возглавил ФоменкоТренером національної збірної України з футболу став Михайло Фоменко. Таке рішення сьогодні, 26 грудня, прийняв виконком Федерації футболу України (ФФУ), повідомила "РБК-Україна". Тренером молодіжної збірної України призначений Сергій Ковалець.

Нагадаємо, що збірна України залишилася без тренера після відходу Олега Блохіна до київського "Динамо". ФФУ також вела переговори з англійцем Гарі Реднаппом і Андрієм Шевченком, які від цієї посади відмовилися. Далі у федерації склали список всіх вільних тренерів - "список тридцяти", з якого президент ФФУ Анатолій Коньков і Фоменко обрали п'ять кандидатур, потім - дві (швед Свен-Йоран Ерікссон і сам Фоменко).

Довідка "SQ". Фоменко - голова комітету національних збірних ФФУ. На клубному рівні він виступав за сумський "Спартак" (1965-1969), луганську "Зорю" (1970-1971) і київське "Динамо" (1972-1978). Разом з "Динамо" вигравав Кубок володарів Кубків і Суперкубок УЄФА у 1975 р. Як тренер Фоменко з 1979 р. періодично очолював харківський "Металіст", київське "Динамо", запорізький "Металург", "Таврію" і російський "Салют". Серед тренерських досягнень - звання чемпіона і Кубок України 1993 р. з "Динамо".

Ковалець - колишній радянський і український футболіст, півзахисник. Виступав за збірну України. Працював помічником Мирона Маркевича в харківському "Металісті", після чого самостійно тренував такі клуби, як ФК "Львів", "Олександрія", "Оболонь" (Київ), словацький "Татран" і запорізький "Металург".

Тренером молодіжної збірної країни раніше був Павло Яковенко.