Збірні Ірландії, Португалії, Хорватії та Чехії стали останніми командами, які визначені як учасники Чемпіонату Європи з футболу 2012 р., який пройде в Україні та Польщі. Як повідомив офіційний сайт УЄФА, у других стикових матчах серед команд, що зайняли другі місця у відбіркових групах, збірна Хорватії зіграла 0:0 з командою Туреччини (перший матч - 3:0), Чехія перемогла 1:0 Чорногорію (2:0), Ірландія зіграла внічию 1:1 з Естонією (4:0), а Португалія розгромила 6:2 Боснію і Герцеговину (0:0).

Раніше путівки на Євро-2012 уже отримали Україна та Польща (господарі турніру), Німеччина, Росія, Італія, Франція, Нідерланди, Греція, Англія, Данія, Іспанія (переможці груп відбіркового турніру), а також Швеція (кращий результат серед команд, що зайняли другі місця).

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1. Жеребкування фінальної частини відбудеться 2 грудня в Києві.