Донецький "Шахтар" 12 квітня у матчі-відповіді 1/4 Ліги чемпіонів з футболу вдома програв іспанській "Барселоні" з рахунком 0:1. Гол на 43-й хвилині забив Ліонель Мессі.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "Шахтаря" Мірчу Луческу відзначив: "Звичайно, не йшлося про те, щоб ми пройшли далі після цієї гри. Це потрібно було зробити в Барселоні, але занадто багато помилок ми там допустили. А сьогодні потрібно було зіграти так, щоб залишити поле з піднятою головою. Що стосується сьогоднішньої гри, то це був видовищний матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Незважаючи на те, що у нас у складі було кілька нових гравців, ми все-таки змусили "Барселону" оборонятися, створили таку кількість гольових моментів, скільки не створюють інші команди".

Головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола підкреслив: "Ось уже три роки я завзятий прихильник, фанат "Шахтаря"! Ця команда з кожним роком стає все сильнішою. У зв'язку з цим я сподіваюся, що в наступному сезоні ми з нею не зустрінемося. "Шахтар" завжди грає вражаюче. Мені сподобалися дії цієї команди і в першому матчі в Барселоні. Ми не відразу змогли взяти під контроль хід гри, хоча, безсумнівно, прагнули цього".

У першому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів "Шахтар" на виїзді програв "Барселоні" з рахунком 1:5.

Довідка "SQ". У складі "Шахтаря" грали: П'ятов, Кобін, Іщенко, Ракицький, Шевчук, Хюбшман (к) (Фернандіньо, 75), Мхітарян, Коста (Едуардо, 57), Жадсон, Вілліан, Луїс Адріано (Морено, 66).

У складі "Барселони": Вальдес, Дані Алвеш, Піке (Міліто, 70), Бускетс, Адріано, Хаві (к) (Педро, 66), Маскерано, Кейта, Афеллай, Мессі, Вілья (Хеффрен, 75).

Попередження: Мхітарян (56), Іщенко (60), Міліто (71)

Арбітр: Флоріан Майєр (Німеччина).