Федерация футбола Украины предложила Шевченко возглавить сборнуюПрезидент Федерації футболу України (ФФУ) Анатолій Коньков запросив Андрія Шевченка на посаду головного тренера збірної України. Про це повідомила прес-служба ФФУ.

"Андрій пройшов видатну школу таких іменитих клубів, як "Динамо" (Київ), "Мілан", "Челсі", під керівництвом легендарних тренерів - Валерія Лобановського, Карло Анчелотті, Жозе Моуріньо. У нього була унікальна можливість увібрати в себе їх талант, їх знання, їх досвід", - зазначив президент ФФУ.

Коньков також підкреслив, що вважає молодість Шевченка позитивним фактором: "Згадайте: нікому не відомий як тренер, Хосеп Гвардіола за кілька років досяг неймовірних результатів! Я впевнений, Шевченко також зможе підкорити значні футбольні вершини як наставник головної команди країни, для цього у нього достатньо досвіду й характеру. А федерація, у свою чергу, гарантуватиме будь-яку необхідну допомогу в роботі з національною збірною", - йдеться в повідомленні.

Довідка "SQ". 25 вересня Олег Блохін, який раніше очолював збірну України з футболу, був призначений головним тренером київського "Динамо".