Харківський велогонщик Олександр Квачук переміг в обох перегонах Чемпіонату України з велоспорту на шосе, який пройшов у Чернівцях. Як повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації, в турнірі стартували всі найсильніші гонщики Україні - 127 учасників з 29 збірних команд.

О.Квачук став першим в обох олімпійських видах програми - індивідуальних (на дистанції 31,5 км) і групових (208 км) перегоах. Інший харків'янин - Олександр Поливода - був четвертим в індивідуальних перегонах та бронзовим призером у групових. Як зазначили в обладміністрації, харківські велогонщики не перемагали на чемпіонатах Україні багато років.

О.Квачук і О.Поливода візьмуть участь у чемпіонаті світу у складі збірної Україні. Зараз О.Квачук знаходиться в Італії, де готується до свого першого старту у професійних перегонах "Тур де Франс" у складі італо-української команди "Lampre - ISD".

Довідка "SQ". О.Квачук народився 23 липня 1983 р. у Кіровоградській області. Навчався в Харківському вищому училищі фізкультури, Харківському державному педагогічному університеті ім.Сковороди та Харківської академії фізкультури. Переможець кількох професійних перегонів.