Двоє харків'ян, 12-річний Дмитро Бичков (жовтий пояс) і 11-річна Анастасія Бабкіна (зелений пояс), стали бронзовими призерами чемпіонату України з кудо, який пройшов 24 березня в Києві. Про це повідомив "SQ" тренер харківської збірної, керівник Харківської обласної федерації кудо Олег Бабкін (чорний пояс).

За його словами, в змаганнях взяли участь більше 200 спортсменів різного віку з усіх областей України, а також Придністров'я і Росії. Змагання проходили в спортивному комплексі Київського політехнічного інституту. Вони проводилися на трьох татамі, їх судили шість суддівських бригад, у кожній з яких працювало по 5 осіб. Золоті медалі завоювали спортсмени з Антрацита (Луганська обл.), Луганська, Донецька, Москви і Владивостока. "Турнір пройшов на дуже високому рівні, до участі допускалися тільки спортсмени, починаючи з жовтого поясу, а це вже показник. Вони показали гідну підготовку", - зазначив О.Бабкін.

Довідка "SQ". Кудо - бойове мистецтво, що виникло в 1980-х рр. у Японії на базі школи карате "Дайдо-Джуку". Засновник стилю - Адзума Такаши. Бійцівська техніка кудо поєднує в собі удари руками, ногами, ліктями, колінами, головою, а також кидки, больові і задушливі прийоми. Поєдинок проводиться з використанням спеціального захисного обладнання - шолома з пластиковим забралом, яке захищає обличчя спортсмена від отримання різних травм. Спортсмени також надягають легкі накладки на руки і пахові раковини.