Позачергова асамблея Харківського обласного відділення (ХОО) Національного олімпійського комітету (НОК) України відбулася 26 червня в Харкові. У ході асамблеї головою ХОО НОК України був обраний голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін.

На засіданні асамблеї були присутні президент НОК України Сергій Бубка, перший заступник голови ХОО НОК Юрій Поярков, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

Як заявив М.Добкін, Харківська область буде вкладати гроші в розвиток спортивної інфраструктури. "Без створення потужної інфраструктури, без організації повноцінних тренувань для професійних спортсменів неможливо буде представляти нашу країну на чемпіонатах Європи, світу, Олімпійських іграх та інших змаганнях. Для цього в Харківській області будуть виділятися серйозні фінансові ресурси на створення стадіонів, плавальних басейнів, тренажерних залів, кортів, лижних трас, що дасть можливість тренуватися і дітям, і любителям, і професіоналам", - відзначив М.Добкін.

"Через масовий спорт і розвиток спортивної інфраструктури буде зміцнюватися здоров'я нації, і на цьому тлі обов'язково будуть виявлятися талановиті діти - наша перспектива в спорті вищих досягнень", - підкреслив С.Бубка.

Він також повідомив, що з наступного року НОК буде ініціювати реалізацію харківського проекту "Малі Олімпійські ігри" по всій території нашої країни. "Цей проект показав всій Україні, що так має бути в кожному місті, в кожному регіоні. Щоб діти, починаючи з малого віку, дружили зі спортом і відчували себе фізично впевненіше", - відзначив С.Бубка.

На згадку про зустріч сторони обмінялися сувенірами: М.Добкін вручив С.Бубці копію пам'ятника засновникам Харкова, а С.Бубка передав губернатору олімпійський талісман - лелеченя.