Презентация талисманов Евро-2012 прошла в ВаршавеТалісмани Євро-2012 були презентовані 16 листопада у Варшаві (Польща). У презентації взяли участь президенти національних футбольних асоціацій України та Польщі, а також офіційні посли турніру. У церемонії представлення близнюків, які перейняли естафету у талісманів чемпіонату Європи 2008 р. Трікса і Флікса, брали участь президент Польського футбольного союзу Гжегож Лято та його український колега Григорій Суркіс. Про це повідомив сайт УЄФА.

"Талісмани уособлюють спільні зусилля і зобов'язання обох країн і їх футбольних асоціацій організувати успішне проведення Євро-2012, - зазначив Г.Суркіс. - Ми поділяємо ідеї один одного і з нетерпінням чекаємо турніру, щоб отримати від нього задоволення. Єдиною різницею між талісманами є те , що кожен з них підтримує свою команду". Як зазначив Г.Лято, "це особливий день для нас і величезний крок назустріч турніру".

Довідка "SQ". Талісмани представляють собою двох футболістів, одяг кожного з яких забарвлений у національні кольори - червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (Україна). Волосся героїв талісманів теж має національне забарвлення, в ногах у кожного талісмана м'яч, тому стає зрозумілим, що їх об'єднує гра.

У талісманів поки немає імен, але є три варіанти: Славек і Славко, Сйомко і Стримко, Клемек і Ладко. Бажаючим пропонується допомогти у виборі імен талісманів. 4 грудня УЄФА назве імена, які будуть визначені за результатами голосування всіх охочих на сайті УЄФА, в мережі McDonalds і безпосередньо у восьми містах-учасниках Євро-2012.

Тур талісманів по Україні почнеться зі Львова (20-21 листопада), потім талісман відправиться до Донецька (23-24), Харків (26-27), після чого прибуде до Києва (28-29).

Розробкою талісманів континентальної першості займалася компанія "Warner Bros", яка також брала участь у створенні символів двох попередніх чемпіонатів.