Підсумки обласного рейтингу з розвитку фізичної культури та спорту серед районів області та міст обласного значення були підведені 15 червня на семінарі-нараді з питань розвитку фізкультурної роботи в районах області. Як повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), переможцям рейтингу заступник голови ХОДА Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця вручили пам'ятні кубки голови та грамоти.

Переможцями рейтингу у першій групі районів стали Красноградський (1-е місце), Золочівський (2-е місце) і Балаклійський (третє місце); у другій групі районів відповідно Первомайський, Близнюківський і Сахновщинський. Серед міст обласного значення 1-е місце у Харкова, 2-е - у Лозової і 3-е - у Первомайського.

Довідка "SQ". При визначенні рейтингу враховувалися показники забезпеченості населення фізкультурним кадрами базового рівня, фінансування сфери фізкультури і спорту, стан матеріально-спортивної бази, стан фізичної підготовленості учнівської та студентської молоді та охоплення населення всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи.