Харьковчанин С. Федченко выиграл бой у американца Д. Корли и завоевал титул чемпиона Европы по боксуКолишній інтерконтинентальний чемпіон за версією IBF у першій напівсередній вазі харків'янин Сергій Федченко 13 листопада виграв бій у колишнього чемпіона світу американця ДеМаркуса Корлі. С.Федченко завоював вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг). Поєдинок відбувся 13 листопада в Харкові, у Палаці спорту.

Як передав кореспондент "SQ" з місця подій, перша половина поєдинку проходила у рівній боротьбі. У середині бою активізувався Д.Корлі. Проте харків'янин відігрався в 9-11 раундах. У результаті одноголосним рішенням суддів перемогу за очками отримав С.Федченко (120-110, 117-113 і 119-110). По закінченню бою одним з перших харківського боксера привітав чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC українець Віталій Кличко, який був присутній на поєдинку (у С.Федченка підписаний контракт з промоутерською компанією братів Кличків "К2 Promotions Ukraine" - "SQ").

У цей же день відбувся 10-раундовий поєдинок за вакантний титул чемпіона світу серед молоді за версією WBC у першій середній вазі (до 69,9 кг) між киянином Олександром Спирком і Абдулазізом Матазімовим з Узбекистану. Одноголосним рішенням суддів перемогу здобув О.Спирко (99-91, 99-91 і 98-91).

Крім того, в цей вечір уперше після невдалої спроби завоювати титул чемпіона світу в напівважкій вазі (до 79,4 кг) за версією WBA на ринг вийшов В'ячеслав Узелков (Вінниця). Одноголосним суддівським рішенням В.Узелков виграв 8-раундовий бій у Георгія Тевдорашвілі (Грузія).

Також у рамках "Вечора світового боксу у Харкові" відбувся 8-раундовий рейтинговий поєдинок за участю чемпіона Європи за версією EBA в напівсередній вазі львів'янина Віктора Плотнікова. Український боксер одноголосним рішенням суддів переміг Файзуло Ахмедова (Узбекистан): 78-74, 78-74 і 80-73. У цей вечір кримчанин Мамед Ядгаров, який виступає в першій напівлегкій вазі, нокаутував Георгія Мчедлішвілі (Грузія) правим боковим в скроню на останніх секундах першого раунду. Львів'янин Костянтин Ровенський, який виступає в першій середній вазі, виграв бій технічним нокаутом у сумчанина Дениса Тупіленка. Поєдинок тривав два раунди. Харківський легковаговик Валентин Головко в четвертому раунді нокаутував Олександра Салтикова (Санкт-Петербург, Росія) ударом у корпус.

 

 

Довідка "SQ". С.Федченко народився 10 квітня 1981 р. у Харкові. У змаганнях серед професіоналів провів 28 боїв, здобув 27 перемог (13 - нокаутом), 1 поразка. Перший бій серед професіоналів провів 10 березня 2002 р. 17 травня 2008 в Харкові С.Федченко виграв бій за звання інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у першій напівсередній вазі у Пітера Симо (Уганда). 22 квітня 2009 в Харкові С.Федченко захистив титул в поєдинку проти Дієго Хесуса Понсе (Аргентина). Харківський боксер у сьомому раунді отримав перемогу нокаутом. 17 вересня 2009 р. у Дніпропетровську С.Федченко не зміг відстояти свій титул, поступившись південноафриканському боксеру Кайзерові Мабузе за очками.

ДеМаркус Корлі (народився 3 червня 1974 р. у Вашингтоні, США) - американський боксер-професіонал. Чемпіон світу в 1-й напівсередній ваговій категорії (версія WBO, 2001-2003). На професійному рингу провів 53 боїв, здобув 37 перемог (22 нокаутом), 15 поразок і 1 нічию. Суперниками Д.Корлі в різний час були боксери Заб Джуда, Флойд Мейвезер, Мігель Анхель Котто, Девон Олександр (усім їм Д.Корлі програв за очками). За свою 14-річну боксерську кар'єру американець провів сім чемпіонських поєдинків, здобувши в них три перемоги. 11 разів бився з чинними, колишніми і майбутніми чемпіонами світу.