П'ять харківських спортсменів візьмуть участь у I юнацьких Зимових Олімпійських іграх, які 13 січня стартують у м.Інсбрук (Австрія). Вік учасників змагань - 14-16 років. Про це 12 січня повідомив журналістам начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

За його словами, харків'яни будуть представляти Україну в таких дисциплінах: шорт-трек, лижні гонки і фігурне катання. Всього до складу збірної України увійшли 23 спортсмени.

Також Д.Перепелиця зазначив, що харків'яни продовжують завойовувати ліцензії на участь у ХХХ Літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у Лондоні (Великобританія) влітку цього року. На сьогодні ліцензії отримали вже 11 харківських спортсменів.

"Ліцензії будуть розігруватися аж до червня. Ми сподіваємося, що в кінцевому підсумку харківські спортсмени завоюють до 25 ліцензій", - підкреслив начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту.

Довідка "SQ". Олімпіада-2012 - тридцяті за рахунком літні Олімпійські ігри. Вони пройдуть у Лондоні з 27 липня до 12 серпня. Лондон стане першим містом, яке прийме ігри вже утретє (раніше Олімпіада проходила там у 1908 і 1948 рр.).

Раніше повідомлялося, що ліцензії на участь в Олімпійських іграх серед харків'ян уже отримали Віктор Рубан, Вікторія Коваль і Ніна Мильченко (стрільба з лука), Олексій Пригоров (стрибки у воду), Дар'я Степанюк (плавання), Наталія Погребняк і Ганна Міщенко (легка атлетика ), Олександр Гвоздик (бокс) та Ібрагім Алдатов (вільна боротьба).