Чемпіонат України з тхеквондо в олімпійських вагових категоріях відбувся 3-6 червня у харківському палаці спорту "Локомотив" ім.Г.Кірпи. Харків'янка Марина Конєва (товариство "Колос") завоювала перше місце у ваговій категорії понад 67 кг. Харківські спортсмени також здобули дві срібні медалі чемпіонату: Олексій Жеребчевскій ("Динамо") - у категорії до 68 кг, Хачатур Погосян ("Динамо") - до 80 кг. Бронзові нагороди на рахунку харківських динамівців Аліни Годючко (до 49 кг), Марії Попової (до 67 кг), Шамі Садігова (до 58 кг), Григорія Гусарова (до 68 кг), Владислава Соловйова (до 68 кг), Сергія Підопригори (до 80 кг), а також Марини Бичкової (понад 67 кг) зі спортивного товариства "Україна". У командному заліку перше місце у збірної Запорізької області. На другому місці - перша команда Харківської області, на третьому - друга команда Харківської області.

Одночасно з чемпіонатом України з тхеквондо було проведено чемпіонат України з тхеквондо серед юнаків та дівчат 1998-2000 р.н. Перше місце в командному заліку посіла команда Харківської області. На другому місці - команда м.Києва, на третьому - Донецької області. Чемпіонати були організовані Федерацією тхеквондо (ВТФ) України.

"Важливим є те, що чемпіонами в олімпійських вагових категоріях стали представники молодіжної збірної України. Нам є на кого сподіватися у 2012 р. на Олімпійських іграх у Лондоні", - зазначив після змагань президент Федерації тхеквондо (ВТФ) України Лесик Саманджія.