Презентація книги, присвяченої головному тренеру ФК "Металіст" (Харків) Мирону Маркевичу, відбулася на стадіоні "Металіст". Як повідомив офіційний сайт клубу, автор книги - Павло Пилипчук, вона видана у вигляді фотоальбому, який названо "Мирон Маркевич: шлях до визнання".

Книга присвячена 60-річчю М.Маркевича. У ній використані фотографії П.Пилипчука, який працює з тренером з 1996 р., а також львівського фотокореспондента Євгена Кравса та з архіву ФК "Металіст". Як зазначив автор, книга - некомерційний продукт, у магазинах продаватися не буде. Тираж книги - 1 тис. примірників.

М.Маркевич під час презентації відзначив, що сам він поки займається активною тренерською діяльністю, писати книгу мемуарів не збирається.

Довідка "SQ". М.Маркевич народився 1 лютого 1951 р. у Винниках (Львівська область). Грав на позиції півзахисника за команди: "Карпати" (Львів), "СКА" (Львів), "Спартак" (Орджонікідзе), "Торпедо" (Луцьк). Тренував команди "Торпедо" (Луцьк), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Волинь" (Луцьк), "Карпати" (Львів), "Поділля" (Хмельницький), "Металург" (Запоріжжя), "Анжи" (Махачкала , Росія). З 2005 р. - головний тренер "Металіста". З 1 лютого 2010 р. до 25 липня 2010 р. - головний тренер збірної України з футболу.