Харків'янка Ганна Міщенко завоювала золоту медаль чемпіонату України з легкої атлетики, що проходить 1-4 липня на донецькому стадіоні "Локомотив". Про це "SQ" повідомив старший тренер збірної України з легкої атлетики по Харківській області Андрій Новіков. 2 липня в забігу на 1500 м Г. Міщенко була першою на фініші з результатом 4 хв. 10,98 сек. Срібну медаль на цій дистанції також завоювала  представниця команди Харківської області Тамара Твердоступ, її результат - 4 хв. 11,27 сек.

Харків'янка Дар'я Піжанкова піднялася на другу сходинку п'єдесталу у стрибках у довжину, показавши результат 6 м 40 см. Першою  у цьому виді була Вікторія Рибалко (Запорізька обл.) з результатом 6 м 70 см, третьою - Олександра Стаднюк (Черкаська обл.) - 6 м 36 см. Харківська стрибунка у висоту Єлизавета Гладкова-Іващенко завоювала бронзу чемпіонату, подолавши планку на висоті 1 м 89 см, золото у Вікторії Стьопіної (Миколаївська обл.) - 1 м 92 см, срібло у Оксани Окунєвої (Миколаївська обл.) - 1 м 89 см.

Одночасно з чемпіонатом проходять змагання з легкої атлетики в рамках V Літніх спортивних ігор молоді України. У стартах чемпіоната беруть участь 84 легкоатлета з Харківської області, результати 54-х з них враховуються і в залік Літніх спортивних ігор молоді. Так, Д. Піжанкова, отримавши срібну нагороду чемпіонату у стрибках у довжину, стала також володаркою золотої медалі в цьому виді в залік Літніх спортивних ігор молоді. Троє представників команди Харківської області 2 липня удостоїлися бронзових медалей ігор молоді: Анна Єрмакова - в стрибках у довжину (5 м 97 см), Андрій Радіоненко - в бігу на 400 м (48,51 сек.), Вікторія Погорельська - на дистанції 1500 м (4 хв . 17 сек.).