Харьковчанка Н. Погребняк в составе украинской команды стала чемпионкой Европы в эстафете 4х100 м

Збірна України, у складі якої виступали Олеся Повх, Марія Ремінь (обидві - Запоріжжя), Наталія Погребняк (Харків) та Єлизавета Бризгіна (Луганськ), отримала перемогу у фіналі естафетної бігу 4х100 м на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який пройшов у Барселоні (Іспанія). Вони показали результат 42,29 сек., що є кращим результатом сезону в світі і рекордом України. У попередньому забігу у складі команди бігла ще одна харків'янка - Олена Чебану, яку у фіналі замінила Є. Бризгіна.

"Це був момент, коли навіть не віриш своїм очам. Ми сподівалися, що за призову трійку поборемося на рівних з іншими, але щоб перемогти, та ще й з кращим результатом сезону в світі - це фантастика!", - заявила Н. Погребняк в інтерв'ю офіційному сайту Федерації легкої атлетики України.

Довідка "SQ". Усього на чемпіонаті Європи з легкої атлетики збірна України завоювала дві золоті, три срібні і одну бронзову медалі. Перше місце також завоювала Ольга Саладуха (потрійний стрибок), другі місця - у Є. Бризгіної (біг на 200 м), Максима Мазурика (стрибок з жердиною) та Наталії Добринської (семиборство), третє місце - у Станіслава Мельникова (біг на 400 м з бар'єрами).