Студент 3-го курсу Харківської державної зооветеринарної академії, уродженець Чернігова Артем Прима 2 лютого завоював срібну медаль на XХV Всесвітній універсіаді, яка проходить в Ерзурумі (Туреччина). Як повідомили "SQ" в обласному управлінні фізкультури та спорту, А.Прима став срібним призером перегонів переслідування біатлоністів на 12,5 км. "Золото" в цій дисципліні виграв ще один українець - Сергій Семенов, який випередив А.Прийму на 13,1 секунди.

У жіночій гонці переслідування представниця України сумчанка Віта Семеренко повторила свій вчорашній успіх і знову виграла золоту медаль. Зробивши чотири промахи, але показавши при цьому велику швидкість, вона змогла обійти на фініші більш влучних суперниць.

Після семи днів змагань в активі збірної України десять медалей (чотири золоті, п'ять срібних і одна бронзова). У командному заліку збірна України посідає поки третє місце (після команд Росії та Південної Кореї).

Довідка "SQ". 27 січня в турецькому місті Ерзурумі стартували XХV Всесвітні студентські зимові ігри (Всесвітня універсіада). У змаганнях беруть участь близько 3 тис. спортсменів з 58 країн світу. Універсіада триватиме 10 днів. У програмі Ігор - 11 видів спорту, серед яких гірські лижі, біатлон, лижні гонки, лижне двоборство, стрибки з трампліна, керлінг, фігурне катання, хокей, шорт-трек, сноубординг.

1 лютого А.Прима став переможцем спринтерської гонки біатлоністів на 10 км. Друге місце в цій гонці посів ще один українець - Сергій Семенов. У жіночому спринті, що відбувся в той же день, перемогла Віта Семеренко. Українка Аннамарі Чундак стала другою у змаганнях сноубордісток в паралельному слаломі.

31 січня член збірної України Катерина Григоренко завоювала "бронзу" в дуатлоні на 10 км. 28 січня К.Григоренко завоювала "срібло" в гонці на 5 км.

Також українські лижниці К.Григоренко, Марина Анцибор і Зоя Заведєєва відзначилися в естафеті 3х5 км, завоювавши срібні медалі.