"Те, як організовані вибори в Харкові, говорить про те, що забезпечити проведення такої серйозної справи "регіонали" не змогли. Робота міськвиборчкому не витримує ніякої критики", - заявила 31 жовтня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" народний депутат України, кандидат на посаду харківського міського голови від Компартії Алла Александровська.

За її словами, напередодні міськвиборчком разом з непогашеними надлишками бюлетенів опечатав у приміщенні і велику кількість бланків протоколів. "А сьогодні ми спостерігаємо великий дефіцит протоколів, які повинні бути підписані і роздані 18 членам дільничних комісій, спостерігачам, представникам партій. Зараз є загроза неотримання протоколів, тому ми робимо копії протоколів та розвозимо наших представників. Виникає питання: чому бланки протоколів замкнені? Навіть цього факту достатньо, щоб зрозуміти, що не все гаразд у Харкові", - зазначила А.Александровська.

Кандидат також звинуватила міськвиборчком у тому, що представники комуністів позбулися місць у комісіях. "У деяких комісіях наших людей виключили нібито помилково. Також позбавили декількох посад голів, і все було організовано так, що у нас не було часу це оскаржувати. Так, голова міськвиборчкому, "регіонал" Олександр Дмитренко зробив спроби витіснити комуністів з виборчого процесу . Але наші люди все одно будуть працювати в комісіях, і ми ставимо завдання отримати 100% протоколів і проконтролюємо правильність підведення підсумків голосування", - повідомила А.Александровська.

Крім того, вона поскаржилася на те, що кандидати в мери були позбавлені можливості виступити на телебаченні і радіо. "Ви знаєте, що за законом про вибори з держбюджету виділяються кошти на виступи на радіо і на телебаченні. Якщо не помиляюся, 240 тис. грн. було виділено міськвиборчкому, щоб кандидати до міськради та у мери могли виступити на телебаченні, радіо, звернутися до виборців, викласти свою програму. Всі кандидати були цього позбавлені! І знову ж таки, все було проведено так, що оскаржити всі ці дії ми просто не мали часу", - повідомила А.Александровська.

Довідка "SQ". 31 жовтня в Україні проходять вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних, міських голів.

Усі виборчі дільниці Харківської обл. відкрилися для голосування 31 жовтня. У Харківській області 1678 виборчих дільниць (597 - у Харкові і 1 тис. 81 - в області). Харківський обласний тервиборчком затвердив 68 одномандатних мажоритарних округів у Харківській області гна вибори до Харківської обласної ради. Міський виборчком затвердив 50 одномандатних мажоритарних виборчих округів у Харкові на вибори до міської ради.