Компартия не будет вступать в харьковских советах в коалицию с Партией регионов - кандидат в мэры А. Александровская Комуністична партія України не має наміру вступати в коаліцію з Партією регіонів ні в Харківській обласній, ні в міській радах. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявила народний депутат України, кандидат на посаду харківського міського голови від Компартії Алла Александровська.

"Деякі позиції у комуністів і "регіоналів" збігаються, оскільки ми розуміємо, що є питання внутрішньої, зовнішньої політики, а також економічні питання, які комуністи самостійно вирішити не можуть. Але зараз на місцевому рівні КПУ не може погодитися з тим, як Партія регіонів збирається управляти містом. Ці люди навіть не здатні нормально організувати виборчий процес або ж спеціально не хочуть цього робити. Чи можемо ми залежати від таких людей, від їх бажань? Чи захочуть вони організувати в Харкові нормальне життя? У такій ситуації комуністи будуть діяти відповідно до своїх переконань. Уже зараз коаліції на місцевому рівні практично не існує: ми не підтримуємо нинішніх керівників-"регіоналів" у методах і стилі роботи та за визначенням не можемо бути з ними в коаліції. Я нагадаю, що прийняла рішення брати участь у виборах тільки тому, що виступаю проти кандидатури Геннадія Кернеса", - зазначила А.Александровська.

Кандидат у депутати Харківської облради від КПУ Леонід Стрижко підкреслив, що домовленість про коаліцію з Партією регіонів в облраді була після попередніх виборів. "Але пізніше у нас з "регіоналами" все частіше відбувалися конфлікти з низки питань. Наприклад, їх голосами була знищена соціальна аптечна мережа: ми виступали проти цього, але нас не почули. Є й інші приклади. Тому, я думаю, навряд чи ми зможемо досягти згоди з Партією регіонів в облраді", - повідомив Л.Стрижко.