Кількість людей, які проголосували за партійними списками і за кандидатів від мажоритарних округів, буде різною. Про це 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявила харківський політолог Юлія Біденко.

За її словами, останні вибори за змішаною системою проводилися в Україні 2002 р., тому багато виборців не зовсім розуміють, що таке голосування за кандидатів від мажоритарних округів. "Багато кандидатів від мажоритарних округів для виборця залишаються табула раса, дослівно - "чистою дошкою". Виборець отримує п'ять бюлетенів. Три з них йому зрозумілі - це бюлетень для виборів міського голови, кандидатів до міськради й облради за партійними списками. А на інших виборець бачить 15 кандидатів від округу, і всі вони йому не відомі. У такій ситуації виборець схиляється до того, щоб поставити галочку "не підтримую жодного кандидата" або ніяк не проголосувати", - заявила Ю.Біденко.

За її словами, виборець, найімовірніше, проголосує за того кандидата від мажоритарного округу, з яким він встиг познайомитися особисто під час передвиборної кампанії, або через те, що вів масовану піар-кампанію у своєму окрузі. "Однак не у всіх округах є впізнавані кандидати", - зазначила Ю.Біденко.

"Я не думаю, що при виборі виборців будуть переважати ті чинники, які грали роль у 90-і рр., наприклад, смішне прізвище кандидата", - зазначила Ю.Біденко.