Керівництво Головного управління МВС в Харківській області домагається безкоштовного проїзду для співробітників міліції в метро. Про це 25 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев.

За його словами, більше місяця тому співробітників міліції перестали безкоштовно пропускати в метро. "Сьогодні міліціонера позбавили законного права на безкоштовний проїзд у міському електротранспорті, зокрема, в метрополітені. Хоча, згідно п.25 ст.11 закону "Про міліцію", у співробітників органів внутрішніх справ є таке право. Далеко не у всіх співробітників міліції є машини, а вони ж щодня затримують злочинців, мотаються з адреси на адресу, відвозять документи до прокуратури, матеріали до слідчого управління", - підкреслив А. Стародубцев.

За його словами, питання поки знаходиться на стадії обговорення. У заступника голови Харківської облдержадміністрації Василя Хоми було проведено спільну нараду керівників міліцейських підрозділів і керівництва метрополітену. Керівництво облуправління міліції також направляло офіційний запит в. о. міського голови Геннадію Кернесу. "Але на сьогодні питання висить у повітрі. Ми бачимо свою правду, і повинна бути правда закону. Є закон про міліцію, де записано, що працівник міліції має право на безкоштовний проїзд", - зазначив А. Стародубцев.

Довідка "SQ". У травні 2010 р. начальник КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв повідомив, що підприємство має намір укласти договори з правоохоронними органами, щоб відомства (МВС, прокуратура) викуповували певну кількість карток для проїзду своїх співробітників у метро.