Порушення під час нинішньої виборчої кампанії не носять системного характеру. Про це 21 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківської обласної організації Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний.

"Я можу судити про ситуацію, яка склалася на п'ятницю, 15 жовтня, з того, що бачив у документах, які надсилали наші довгострокові спостерігачі. Якихось системних або тотальних дій, пов'язаних з поширенням будь-яких негативних матеріалів, не спостерігається. Порушення мають локальний характер, їх більше зафіксовано в області. Десь кандидат випустив листівку без вихідних даних або ще щось. Наприклад, в одному з міст Харківської області територіальна виборча комісія вже винесла попередження кандидату на посаду мера за те, що він поширював продукцію , оплата за яку пройшла не з його фонду. Але якихось масових фактів порушень ми не спостерігаємо. Є поодинокі випадки, нехай з ними розбираються правоохоронні органи. Наступний моніторинговий звіт ми плануємо представити на наступного тижня", - повідомив М.Камчатний.

За його словами, в день виборів на дільницях у Харкові та області буде працювати 250 короткострокових спостерігачів КВУ. Як повідомив М.Камчатний, комітет поки не планує проводити власний екзит-пол на прийдешніх виборах. "У нас є вдалий досвід проведення екзит-полу на позачергових виборах мера Полтави, де наші результати один в один співпали з остаточними результатами. Якщо основні кандидати на посаду міського голови Харкова готові профінансувати проведення екзит-полу нами, то ми можемо це зробити - у нас є для цього ресурси", - зазначив голова облорганізації КВУ.

За його словами, вартість такого екзит-полу склала б близько 50 тис. грн.