К агитационным листовкам за Г. Кернеса Комитет избирателей не имеет отношения - председатель облорганизации КИУХарківська обласна організація (ХОО) Комітету виборців України (КВУ) не має ніякого відношення до агітаційних листівок, що поширювалися 21 жовтня біля виходів з харківського метро. Про це в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова ХОО КВУ Михайло Камчатний.

За його словами, листівки без вихідних даних містять агітацію стосовно кандидата на посаду харківського міського голови Геннадія Кернеса (кандидат від Партії регіонів) і антиагітацію щодо його конкурента Арсена Авакова (кандидат від партії "Батьківщина"). Також у листівках міститься переважно нейтральна інформація про Аллу Александровську (кандидат у мери від Компартії).

"Ми ніколи не випускали і не будемо випускати продукцію, пов'язану з агітацією за кандидатів. Цифри в листівці відрізняються від тих, які ми представили у своєму соцопитуванні. Тут може бути два варіанти. Це могло бути випущено як з боку лідера виборчих перегонів (Г.Кернес - "SQ"), але я в цьому сумніваюся, оскільки він знає динаміку і соціологію, тому йому немає сенсу цього робити. З іншого боку, це могли випустити опоненти, щоб за допомогою ефекту зворотного удару скомпрометувати лідера кампанії. У листівці видно, на кому робиться акцент, тому далі можна звернутися до територіальної виборчої комісії", - заявив М.Камчатний.

За його словами, ХОО КВУ не має наміру звертатися до правоохоронних органу за фактом розповсюдження листівок від імені КВУ. "Я просто зараз роблю заяву, що ми не маємо до цього відношення, і думаю, цього буде достатньо", - зазначив М.Камчатний.

Довідка "SQ". 21 жовтня М.Камчатний представив результати соцопитування, згідно яких найбільш вірогідним претендентом на перемогу на виборах мера є Г.Кернес, за якого готовий віддати голос 31% виборців (24% у вересні). На другому місці - А.Аваков з результатом 12% (12%) і А.Александровська -11% (12%).