Передвиборча агітація в Харківській області ведеться мляво. Про це 15 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківського облвідділення (ХОО) Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний.

За його словами, більшість політичних партій та кандидатів у депутати практично не проводить зустрічей з виборцями. Агітація ведеться в основному за допомогою ЗМІ та інтернету. Найбільша кількість інформації в інтернеті стосується лідерів партій, менше - про самі партії, ще менше - про кандидатів до місцевих органів влади. У кампанії в основному використовується ім'я та обличчя лідера партії, а не безпосередньо кандидатів.

За словами М.Камчатного, грубих випадків перешкоджання агітації з боку міліції або органів місцевої влади не зафіксовано. "У той же час місцева влада іноді використовує свої планові заходи для агітації. Наприклад, 14 жовтня в приміщенні Ізюмської міськради пройшла зустріч кандидатів у депутати від Партії регіонів з дільничними інспекторами, що можна розглядати як приховану агітацію серед міліціонерів", - заявив М.Камчатний .

За його словами, крім того, в Ізюмі були розповсюджені листівки-наклейки Комуністичної партії України без вихідних даних.

Довідка "SQ". Місцеві вибори в Україні призначені на 31 жовтня.