Російськомовний літературно-мистецький журнал "Слов'янин" презентовано в Харкові

Російськомовний професійний літературно-мистецький журнал "Слов'янин" презентовано 5 травня в Харкові  в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". Ініціаторами видання журналу є Харківське відділення Спілки письменників Росії (ХВ СПР) та Інститут східнослов'янської цивілізації.

Як повідомив головний редактор журналу "Слов'янин" Леонід Мачулін, уже вийшли два номери видання. "Перший номер - трохи пафосний, проcякнутий духом єднання слов'янського братства. Другий - тематичний, оскільки вийшов напередодні Дня Перемоги. Ми хочемо показати, що є хороша література, яку варто почитати. Наш основний принцип - дати можливість побачити світ кращим творам письменників наших слов'янських держав - Білорусі, Болгарії, Польщі, Росії, Сербії. Ми плануємо представляти в Україні кращу російськомовну творчість наших колег і, відповідно, публікуючи наших вітчизняних російськомовних письменників, пропагувати нашу літературу за межами України. Ось така висока мета", - зазначив А.Мачулін.

За словами голови Харківського відділення Спілки письменників Росії Олександра Романовського, планується, що буде виходити шість номерів журналу на рік, а поширюватися він буде за передплатою. Як відзначив О. Романовський, поки що "Слов'янин" видається на гроші самих авторів.

Як повідомив Л. Мачулін, члени ХВ СПР планують звернутися в Харківську облраду і обладміністрацію з проханням надати фінансову підтримку виданню журналу.

 

Довідка "SQ". Харківське відділення Спілки письменників Росії відкрито в 2006 р. У його складі 23 члени.