"Ми зафіксували в Харківській області понад 100 фактів порушень при проведенні місцевих виборів, але всі вони не брутальни", - заявив в ефірі програми Савіка Шустера "Свобода вибору" на 5 каналі голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина", кандидат на посаду харківського міського голови від "Батьківщини" Арсен Аваков. Він зазначив, що день виборів пройшов у регіоні спокійно, хоча в цілому виборча кампанія була досить напруженою.

За словами А.Авакова, "Батьківщина" буде ретельно контролювати підрахунок голосів, оскільки партія має своїх спостерігачів і достатньо представників у дільничних виборчих комісіях.

Відповідаючи на питання про його дії у випадку перемоги на мерських виборах кандидата від Партії регіонів Геннадія Кернеса з мінімальним відривом, А.Аваков заявив: "Ми визнаємо будь-яке законне голосування".

Коментуючи ці слова А.Авакова, присутній в студії народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов зазначив, що така заява А.Авакова "робить йому честь, оскільки означає, що вибори закінчаться підрахунком голосів, а А.Аваков публічно заявив, що визнає вибір народу".

Крім того, А.Аваков подякував харків'янам за надану йому на виборах довіру.