Информации
о партии "Громадська сила" нет в материалах, вывешенных на
избирательных участках Харькова - кандидат на должность мэра А. Шармар"Інформація про нашу партію фактично відсутня в матеріалах, вивішених на виборчих дільницях Харкова", - заявив 31 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" кандидат на посаду харківського міського голови від партії "Громадська сила" Олександр Шармар. За його словами, на виборчій дільниці 30321 вивішені матеріали про обліковий склад тільки деяких партій - тих, які "можуть у якійсь мірі впливати на членів комісій". Інформація про інші партії чомусь не представлена.

Кандидат у депутати Харківської міськради від партії "Громадська сила" Валерій Рєпін повідомив, що на офіційних листах, вивішених на виборчих дільницях, надруковано зовсім інша назва їхньої партії - "якась невідома партія "Громадянська сила". Представники партії мають намір за даним фактом подати позов до суду. О.Шармар можливою причиною відсутності партії в інформаційних матеріалах назвав її позицію: "Після виборів буде прийнятий новий Податковий кодекс, який дуже б'є по малому і середньому бізнесу, робить неможливою роботу в цій сфері. Ми кілька разів виводили підприємців на пікети проти проекту Податкового кодексу".

Також О.Шармар і В.Рєпін повідомили про зафіксовані ними порушення на виборчих дільницях. "На дільниці 30320 протягом 20 хвилин ми не могли знайти ні голови, ні його заступника, ні секретаря. Люди стоять у величезній черзі, багато хто розвертається і йде", - зазначив О.Шармар. За його словами, в списках дуже багато "мертвих душ" - людей, яких немає в живих уже по п'ять-сім років, хоча багато хто з 18-річних людей у списках відсутні. "В основному зараз на дільниці приходять літні люди. Молоді дуже і дуже мало", - зазначив О.Шармар.

В.Рєпін повідомив, що помічені автобуси, які за сприяння Партії регіонів підвозять людей до 111-й школи. Крім того, автобуси від громадської організації "Разом - вперед" підвозять людей до дільниць 30312, 30315, 30316, 30317, 30318 на Залютіно.

Також представники партії заявили, що помітили в списках відсутність мешканців цілих вулиць.