А. Аваков объявлен в международный розыскЕкс-голову Харківської облдержадміністрації, голову Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова оголошено в міжнародний розшук. Як повідомив сайт прокуратури Харківської області, 31 січня він був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній 26 січня за фактом перевищення ним влади і службових повноважень за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу Україні. Того ж дня А. Аваков був оголошений у розшук.

За поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Крім того, облпрокуратура зазначила, що сьогодні, 31 січня, слідчі слідчо-оперативної групи прокуратури області спільно з УБОЗ Головного управління МВС України в Харківській області на підставі постанов суду проводили обшуки за місцями проживання і реєстрації А. Авакова.

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинського селищної ради (Харківський район). Державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А. Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Алексєєнком.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень А. Аваковим. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Сьогодні близько 7.30 почався обшук у квартирі по вул. Дружби народів, 279, у якій раніше жив А. Аваков. Пізніше почався обшук у його квартирі на вул.Мироносицькій, 22.