Кабінет міністрів України вважає поліпшення умов ведення бізнесу одним з головних завдань реформ в Україні. Про це віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко (лідер партії "Сильна Україна" - "SQ") заявив 27 липня під час зустрічі з членами Американсько-української ділової ради за участю представників найбільших американських компаній, що працюють в Україні.

"Влада добре розуміє, що тільки відновлення інвестування може прискорити подолання кризи в економіці. Тому надання інвесторам необхідної адміністративно-консультаційної підтримки є обов'язком чиновників усіх рівнів", - відзначив віце-прем'єр-міністр.

С. Тігіпко назвав неприпустимою ситуацію, коли при затвердженні бізнес-планів щодо інвестування в Україну проблеми повернення ПДВ перешкоджають намірам інвесторів. "Уряд чітко заявив, що наступним кроком після усунення заборгованості держави з ПДВ за допомогою облігацій стане автоматичне відшкодування податку добросовісним платникам", - зазначив політик.

За словами С.Тігіпка, уряд буде оперативно реагувати на кожен випадок порушення прав інвесторів. "Але набагато більш важливим є формування нового законодавчого поля, яке створить прозорі і зрозумілі інвесторам умови ведення бізнесу в нашій країні", - підкреслив лідер партії "Сильна Україна".