"Місцеві вибори в Харкові й області пройдуть відкрито і чесно, а всі спроби як-небудь сфальсифікувати результати будуть жорстко контролюватися і припинятися", - заявив 27 жовтня журналістам голова Харківської облорганізації Партії регіонів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Я відправив листа з центрального офісу Партії регіонів в усі міжнародні організації і Євросоюз, в яких прошу спостерігачів, людей з великим досвідом і знаннями, проконтролювати весь процес проведення виборів, і обіцяю надати будь-яку допомогу", - зазначив М.Добкін.

"Ми готові надати спостерігачам нашу допомогу у моніторингу виборчого процесу, дати їм можливість бути присутнім на будь-якій виборчій дільниці в будь-якому районі області під час голосування та підрахунку голосів. Ми готові дозволити їм вивчити будь-які протоколи, які виписуються виборчими комісіями, і порівняти їх з тими, які будуть доставлені в обласну виборчу комісію", - підкреслив губернатор.

Також М.Добкін повідомив, що в день виборів буде проводитися exit-poll. "Його ніби як скасували, але ця інформація до кінця не перевірена", - додав губернатор.

Довідка "SQ". Як повідомили "SQ" 26 жовтня у Фонді "Демократичні ініціативи", проведення національного exit-poll у ході місцевих виборів в Одесі, Львові, Харкові та Дніпропетровську скасовано. Таке рішення прийнято через відсутність фінансування. Фонд "Демократичні ініціативи" проводив екзит-поли на всіх виборах, починаючи з 1998 р.

Місцеві вибори в Україні призначені на 31 жовтня.