"Партія "Сильна Україна", лідером якої є Сергій Тігіпко правильно побудувала свою структуру, і тому її може розглядати своїм конкурентом навіть Партія регіонів", - заявив, коментуючи підсумки виборчої кампанії з проведення місцевих виборів, політолог Віктор Небоженко. Про це повідомили "Українські новини".

За словами експерта, на місцях партійні осередки формуються за відомою формулою - молодість і дисципліна. "Вони збирають навколо себе людей, а не розкидаються ними, і не імітують політичну діяльність", - зазначив він. В.Небоженко підкреслив, що в західній і центральній Україні партія С.Тігіпка поповнюється тими, хто не хоче відкрито підтримувати "регіоналів". "А в східних областях до партії йдуть бажаючі вирватися з політичного "гетто" Партії регіонів, яка будує жорстку адміністративну вертикаль", - заявив він.

Як зазначив директор Центру досліджень громадянського суспільства Віктор Кулик, ці чинники, а також ставка "Сильної України" на мислячих стратегічно політиків ліберального толку стануть запорукою успіху партії на майбутніх парламентських виборах. "Електоральна підтримка буде рости, адже особистий рейтинг C.Тігіпка не зазнав значних втрат протягом цього року. Навколо партії продовжить формуватися своєрідний клуб прихильників іміджу C.Тігіпка, і тому наступної парламентської кампанії можна буде розраховувати на високий результат", - зазначив він .