"Фракція "Батьківщин" опозиційна, але це конструктивна опозиція. Співпраця з більшістю в облраді можлива і необхідна, оскільки ми повинні виправдати очікування виборців, адже кожна партія рекламувала прагнення покращити якість життя громадян. Нас можуть роз'єднувати політичні погляди, але мета нас об'єднує" , - заявила в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" керівник фракції партії "Батьківщина" в облраді Людмила Бєлова.

За словами керівника фракції Компартії Володимира Заковоротного, комуністи також відносять себе до опозиції. "Наша позиція буде продовжувати традицію попередніх скликань, коли ми, розуміючи, що ідеологічно відрізняємося від кожної політичної сили, тим не менш знаходили можливості, щоб вирішувати проблеми виборців. Ми, швидше, соціальна опозиція. Ми виступаємо проти тих питань, які будуть призводити до погіршення життя людей. Але сподіваюся, що ця облрада буде більш згуртованою, ніж облрада минулого скликання", - повідомив В.Заковоротний.

Керівник фракції партії "Фронт змін" Олександр Давтян заявив, що відповідно до рішення партії фракція знаходиться в опозиції до влади. "Але співпраця можлива, якщо рішення будуть прийматися не з політичних мотивів, а економічних і соціальних. У такому напрямку ми готові працювати", - зазначив О.Давтян.

За словами керівника фракції партії "Сильна Україна" Андрія Моченкова, в нинішній облраді "опозиційності не буде".

Як заявив член фракції Партії регіонів Микола Тітов, регіонали будуть співпрацювати з іншими фракціями у новому скликанні облради. "Наша явна перевага в чисельності жодним чином не говорить про те, що пропозиції депутатів інших політсил, спрямовані на конструктив, не будуть враховуватися", - зазначив депутат.

Довідка "SQ". У Харківській облраді створено фракції Партії регіонів (95 депутатів, керівник - Олена Олешко, заступники - Віктор Пієв і Микола Чехунов); ВО "Батьківщина" (16 депутатів, керівник - Л.Бєлова, перший заступник - Ігор Райнін, заступник - Анатолій Дмитрієв, секретар - Ірина Єфремова); "Сильна Україна" (9 депутатів, керівник - А.Моченков); Компартії (8 депутатів, керівник - В.Заковоротний, заступник - Олена Столяренко).