Депутати від фракції "Батьківщина" 25 листопада на сесії Харківської облради не брали участь в голосуванні з виборів керівників облради через "позицію фракції". Про це в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" 26 листопада заявила керівник фракції партії "Батьківщина" в облраді Людмила Бєлова.

"Фракція "Батьківщина" не брала участі в голосуванні за голову облради та його заступників. Так, висунуті дійсно гідні люди. Але наша фракція - невелика за чисельністю, і ми не тішимо себе сподіваннями, що надалі зможемо значно впливати на прийняття тих чи інших рішень, якщо наша точка зору буде розходитися з думкою регіоналів. Ми розуміємо, що численна фракція Партії регіонів бере на себе відповідальність за прийняття рішень і формування політики облради. Природно, регіонали беруть на себе відповідальність і за висунення голови, і його заступників. Ми поділяємо цю точку зору і повністю їм це право віддаємо. Ми ж залишаємо за собою право працювати конструктивно, але при цьому контролювати роботу опонентів", - зазначила Л.Бєлова.

Член фракції Партії регіонів в облраді Микола Тітов заявив, що в такій позиції "Батьківщини" бачить тільки "позу". "Депутат повинен брати участь у роботі облради, комісій, у голосуваннях. При цьому він може проголосувати "за", "проти" або вибрати пункт "утримався", і це буде позицією. А не брати участь взагалі - це поза!" - підкреслив М.Тітов.

"Не треба вішати ярлики і говорити, що це поза! Голосувати чи не голосувати - це теж позиція. У всіх інших голосуваннях на сесії наша фракція брала активну участь. Тому не треба нашу позицію називати "позою". У позі ми ніколи стояти не будемо!" - відреагувала Л.Бєлова на коментар М.Тітова.

Її точку зору розділив і керівник фракції партії "Фронт змін" Олександр Давтян, який раніше заявив, що знаходиться в опозиції до регіоналів. "Це не поза. Розуміючи, що Партія регіонів обере, кого захоче, ми тим самим погоджуємося з тим, що вона бере на себе всю повноту влади і за це відповідає. Тому ми не маємо права вставляти вам палиці в колеса, тому що завтра, наприклад, ви спіткнетеся і скажете, що вам опозиція заважала!"- заявив О.Давтян.

Довідка "SQ". 25 листопада на сесії Харківської облради її головою був переобраний Сергій Чернов. У голосуванні зі 136 депутатів взяли участь 114 (110 - за, 2 - проти, 2 - утримались). Першим заступником голови облради була обрана Олена Олешко (Партія регіонів), а заступником голови - Людмила Давидова (партія "Сильна Україна").

Фракція Партії регіонів в облраді складається з 95 депутатів, фракція "Батьківщини" - 16, "Фронту змін" - 3.