Харківська міська організація Націонал-більшовицької партії (НБП) планує створити націонал-більшовицький трибунал. Про це 26 квітня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" заявив представник організації Володимир Цимбалюк.

За його словами, "це буде прообраз громадського суду, який, ми сподіваємося, підтримають інші громадські організації Харкова". "Ми будемо збирати матеріали зі злочинної діяльності нинішніх і колишніх чиновників, може, будемо чорну мітку їм вручати, або ще щось", - заявив В.Цимбалюк.

"Ми розробляємо положення та регламент роботи трибуналу, він повинен діяти як постійний орган, ми сподіваємося, що люди нас підтримають морально та інформативно", - заявив В.Цимбалюк. За його словами, до суду будуть входити тільки члени міської організації НБП. Спектр підсудних трибуналу буде широким - "від Василя Третецького (голова Харківської обласної організації Української народної партії - "SQ") до міського голови Геннадія Кернеса".

В.Цимбалюк також підкреслив, що Харківська міська організація НБП "не має ніякого відношення до структур Едуарда Лимонова".

Довідка "SQ". Націонал-більшовицька партія (НБП) - російська суспільно-політична організація, яка не має офіційного статусу партії. Лідер організації - письменник, виходець із Харкова Едуард Лімонов.