"Ми готові до того, що влада в Харкові буде використовувати адмінресурс під час виборів", - заявила 22 жовтня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" народний депутат, лідер партії "Єдиний центр" Леся Оробець. За її словами, щоб проконтролювати ці процеси, партія "Єдиний центр" збирається провести exit-poll по всій Україні. Кілька днів тому партійне керівництво прийняло рішення залучити для цих цілей соціологічні служби. Опитування виборців на виході з дільниць буде проводитися по всій Україні", - підкреслила Л.Оробець.

Разом з тим нардеп зазначила, що у харків'ян, на відміну від мешканців столиці, є можливість вибрати собі владу. "У вас, як у виборців, є можливість запитати чиновників: чому вони претендують на те, щоб надалі залишатися при владі. Що вони такого зробили, щоб заслужити вашу довіру?", - підкреслила Л.Оробець.

Також лідер "Єдиного центру" відзначила, що в Харкові висить зухвало велика кількість політичної реклами чинної влади. "Коли я їхала харківськими дорогами, то на кожній більш-менш солідній вітрині висять акуратно приклеєні скотчем фотографії, не буду називати чиї . Востаннє я таке бачила в африканських країнах під час виборів", - заявила народний депутат.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори сільських, селищних і міських голів призначені на 31 жовтня 2010 р. (окрім виборів київського міського голови, Київської міськради і Тернопільської облради, обраних на позачергових виборах).