Мы не заинтересованы в использовании админресурса на местных выборах - М. ДобкинГолова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін заявив, що влада не зацікавлена у використанні адмінресурсу на місцевих виборах. Як передав сайт ХОДА, про це губернатор сказав в інтерв'ю "УНІАН".

За словами М.Добкіна, "яка різниця, буде у Партії регіонів (ПР) 51% або 52,5%?! Звичайно, я хочу, щоб ПР взяла 52,5% або 55% голосів. Але чи можна порівнювати ціну цих 1, 5% з проблемами, які вони принесуть? Адже голосно кричати про адмінресурс будуть усі. Навіщо ПР з її рейтингом такі проблеми?". "Те ж саме можу сказати і стосовно виборів міського голови. Маючи такий великий відрив, нам потрібно чисто обиратися, піти від усіх судів, за місяць провести сесію, прийняти присягу і працювати, засукавши рукави. Тепер про те, що називають адміністративним ресурсом. Пам'ятайте моя заява, що я не соромлюся застосовувати адмінресурс у рамках чинного законодавства? Харківська область з року в рік усе з більшою очевидністю підтримує ПР. Значить, територіальна громада стабільно довіряє нам представляти її інтереси через представницьку владу", - підкреслив він.

Як зазначив М.Добкін, учора він ознайомився з результатами соцопитування мешканців Жовтневого району Харкова. Рейтинги кандидатів у депутати міськради виглядають так: 46% підтримують представників ПР, 11% - КПУ, 13% - партії "Сильна Україна", 7% - ВО "Батьківщина", 3% - ПСПУ. Рейтинги кандидатів на посаду харківського міського голови, за словами М.Добкіна, виглядають так: Геннадій Кернес від ПР - майже 36%, Арсен Аваков (ВО "Батьківщина") - 13%, Алла Александровська (КПУ) - 15,5%, представник "Сильної України" Євген Гутков - 5%." А.Аваков не буде другим у мерських перегонах: думаю, він програє вибори А.Александровській", - підкреслив М.Добкін.

Губернатор заявив, що дуже хотів би, щоб у Харківському регіоні була дійсно сильна опозиція. "Її відсутність в обласній та міській радах буду розцінювати як надзвичайно поганий чинник. Але опозиція - це, перш за все, лідер, яскрава харизматична особистість, здатна запропонувати ефективну альтернативу діючій владі. На сьогодні не бачу такої особистості", - зазначив він.