Сайт "Твій місцевий депутат: Харківська область" (http://dep.kh.ua/dep/) 20 квітня презентували у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO". Інтернет-портал створений за ініціативи Фонду місцевої демократії в рамках всеукраїнської програми "Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні". Як повідомила на презентації президент фонду Ольга Мірошник, сайт покликаний поліпшити інформування громадськості про результат роботи депутатів і забезпечити їх спілкування зі своїми виборцями. На інтернет-ресурсі можна ознайомитися зі складом фракцій, депутатських комітетів, персональним складом рад і залишити свій відгук з приводу діяльності депутатів.

Серед розділів сайту - "Аналітика", де зібрані аналітичні матеріали, зокрема, самих депутатів, "Позиція депутата", де представлена ​​інформація про кожного окремого депутата, а також розділи, що містять інтерв'ю і виступи депутатів, моніторинг їх діяльності і партій.

За словами О.Мірошник, поки сайт наповнюється інформацією про діяльність депутатів чотирьох місцевих рад (Харківської обласної, Харківської, Чугуївської та Ізюмської міських), але надалі планується розширити їх кількість, намагаючись охопити всі ради в області. На інтернет-ресурсі створюються сторінки про депутатів, де розміщується їх коротка біографія, контакти, а відвідувачі можуть залишити коментар. О.Мірошник наголосила, що вони будуть модеруватись: непристойні відгуки і відгуки не по темі будуть видалятися.

Проект фінансується міжнародною благодійною організацією "Фонд "Східна Європа". У ньому крім Харкова беруть участь ще сім українських міст: Донецьк, Луганськ, Луцьк, Одеса, Сімферополь, Тернопіль та Чернівці.

"Ми сподіваємося, що робота нашого сайту поліпшить інформованість населення і взаєморозуміння між депутатами і виборцями. Ми зробимо все можливе, щоб налагодити зв'язок між ними, пожвавити діалог", - зазначила О.Мірошник. За її словами, очевидно, що відвідувачами сайту стануть активні користувачі інтернету, молодь, і можливо він дозволить їй визначитися, за кого голосувати, і "молодь прийде на вибори". О.Мірошник закликала всіх депутатів місцевих рад приєднатися до проекту.

У рамках презентації інтернет-ресурсу відбулося його обговорення. У ньому взяли участь депутати, політологи, громадські діячі, представники ЗМІ.