С. Гавриш думает баллотироваться в Верховную Раду от чугуевского избирательного округа"Якщо мої виборці звернуться до мене, і я повірю, що вони мене підтримають, то, без сумніву, я прийму таке рішення (балотуватися до Верховної Ради на виборах 2012 р. - "SQ")", - заявив у ході онлайн-конференції на порталі "FromUa" народний депутат двох скликань, колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Степан Гавриш.

Він підкреслив, що його спроби привітати виборців у п'яти районах чугуївського виборчого округу (С.Гавриш обирався депутатом від цього округу у 1998 і 2002 рр.) "натрапили на дуже дивний і жорсткий адміністративний ресурс - більшість районних газет під тиском керівництва та головних редакторів відмовилися друкувати привітання".

За його словами, до жодної партії він поки вступати не збирається. "Моя незалежність дозволяє мені проводити незалежну лінію української політики, а це, повірте мені, дуже велика цінність для людини, яка доклала чимало фундаментальних зусиль для будівництва моєї улюбленої країни", - заявив С.Гавриш.

Довідка "SQ". С.Гавриш 1976 р. закінчив судово-прокурорський факультет Харківського юридичного інституту. З 1998 р. - народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Заступник голови Верховної Ради України III скликання. Очолював політичну партію "Всеукраїнське об'єднання "Центр". У 2002 - травні 2006 р. - народний депутат України IV скликання. З 20 квітня 2007 р. до 18 січня 2008 р. - радник президента України. З травня 2007 р. - суддя Конституційного суду України. З 18 січня 2008 до 18 листопада 2011 р. - перший заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони.