Акція "Ні хабарам у ВНЗ" активістів політичної партії "УДАР Віталія Кличка" відбулася 18 жовтня в Харкові, в студмістечку на вул.О.Яроша. Як повідомили "SQ" у прес-службі Харківської обласної організації партії, учасники акції виступили проти хабарництва у навчальних закладах міста.

Як заявив голова Харківської обласної молодіжної організації партії "УДАР Віталія Кличка" Олексій Шумілкін, у вишах навчається велика кількість розумних і талановитих студентів, але, на жаль, через високий рівень корупції в університетах багато хто з них не може самореалізуватися. За його словами, вже сьогодні на сайті партії з'явилася велика кількість повідомлень про корупцію у ВНЗ. "За допомогою такої акції на нашому сайті ми даємо можливість бути почутими, розповісти про все що відбувається. Проблема в наших вишах у тому, що студентам доводиться платити не тільки за незнання: розумні студенти змушені платити і за те, що знають", - підкреслив О.Шумілкін.

Під час акції її учасники розіграли сценку, в якій продемонстрували хабарництво при здачі іспиту. Також активісти партії "УДАР" пообіцяли допомогти студентам, які до них звертаються.

Довідка "SQ". Раніше партія "УДАР" у рамках загальної програми боротьби з хабарами презентувала проект з боротьби з корупцією у ВНЗ Харкова. У рамках проекту про всі випадки вимагання грошей у виші можна анонімно повідомити на форумі облорганізації (http://klichko.kharkov.ua/forum).