Погрози - це продукт, який виготовляється у передвиборчих штабах кандидатів. Про це у програмі інфрмагентства "STATUS QUO" "Параполітіка" заявив голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка, коментуючи ситуацію із заявами про загрозу життю харківського політика А. Білогрищенка. За словами І. Швайки, їх політична сила в ході передвиборної кампанії таких загроз не отримувала.

Також І. Швайка відзначив, що в Харкові діяльність і передвиборна агітація ВО "Свобода" недостатньо висвітлюється ЗМІ, зокрема, телебаченням, у зв'язку з тим, що місцевий телеринок поділений на два табори, один з яких освітлює діяльність партії влади, а другий - діяльність колишньої партії влади. "І їм не вигідна присутність у телеефірі третьої сили", - підкреслив він.

За словами І. Швайки, ВО "Свобода" в ході виборчої кампанії на місцевих виборах у своїй агітації буде діяти за принципом "від хати до хати", тобто від людини до людини. Крім того, для передвиборчої агітації їхня сила намагатиметься максимально задіяти газети, радіо та інтернет. Він заявив, що партія стоїть на позиціях українського націоналізму, а основними причинами, чому харків'яни не дуже охоче сприймають національну ідею, назвав проблему доступу людей до правдивої інформації про національний рух, а також набір штампів і стереотипів, що існує в суспільстві з радянських часів.

Повну версію інтерв'ю з І. Швайкою дивіться у телепрограмі "Параполітіка" у суботу, 18 вересня, на каналі "Р1" (початок - о 21.00) з повтором у неділю (23.00).