Коммунисты пикетируют сессию Харьковского горсоветаПредставники харківських організацій Комуністичної партії України 18 травня проводять пікет біля будівлі Будинку рад на пл. Свободи в Харкові (у будівлі проходить сесія Харківської міськради). Вони протестують проти перенесення пам'ятника на честь проголошення Радянської влади на Україні з пл. Конституції. У пікеті беруть участь близько 50 осіб. Вони тримають червоні прапори і плакати з гаслами "Ні перенесенню пам'ятника!", "Добкін і Кернес, збережіть історію Харкова!". За словами пікетників, прибравши пам'ятник, влади "перетворять Харків з Першої столиці в звичайний комерційний сірий мегаполіс". Вони підкреслили, що на площі після знесення пам'ятника з'явиться парковка на 50 місць і, можливо, підземний торговельний центр.

Також сесію пікетували п'ять представників Націонал-більшовицької партії. Вони тримали в руках швабри і кинули у відро червоно-чорний прапор українських націоналістів. За їх словами, вони хочуть "вимести бандерівське сміття з України".

 

Коммунисты пикетируют сессию Харьковского горсовета Коммунисты пикетируют сессию Харьковского горсовета
Коммунисты пикетируют сессию Харьковского горсовета Коммунисты пикетируют сессию Харьковского горсовета

 

Довідка "SQ". Монумент на честь проголошення Радянської влади на Україні (ескіз С.Світлорусова, висота - 18 м, виготовлений з рожевого уральського граніту) був відкритий 4 листопада 1975 р. на місці колишньої будівлі Дворянського зібрання. Як повідомив 25 лютого під час засідання ради з питань промислової політики харківський міський голова Геннадій Кернес, пам'ятник перенесуть із площі. Його встановлять біля Палацу культури ХТЗ.