Харківська облорганізація ВО "Батьківщина" завтра, 14 жовтня, проведе акцію проти політичних репресій в Україні. Пікет пройде біля стін Харківської облради (початок - о 16.00). Як повідомив 13 жовтня журналістам заступник голови ХОО ВО "Батьківщина" з питань агітаційно-пропагандистської роботи Валерій Дудко, керівництво місцевої "Батьківщини" планує вивести на пікет 200-300 осіб. За словами В.Дудка, очікується, що до акції приєднаються звичайні харків'яни, і кількість учасників буде більшою. Також він зазначив, що такі акції планується зробити регулярними.

В.Дудко додав, що запит на проведення акції вже поданий до міськради. У ньому зазначено, що буде проведений саме пікет, а не мітинг, щоб правоохоронці не перекривали пл.Свободи.

За словами В.Дудка, голова облорганізації "Батьківщини", екс-голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков не братиме участі в завтрашньому пікеті. На питання, чи знаходиться зараз А.Аваков в Україні, В.Дудко відповів, що вчора спілкувався з ним у Києві.

 

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. Також Ю.Тимошенко повинна відшкодувати судові витрати.

Як повідомили 6 жовтня в облорганізації ВО "Батьківщина", зараз А.Аваков знаходиться за кордоном, але 11 жовтня приїде на оголошення вироку Ю.Тимошенко.