Лікарі з Німеччини, доктор наук у галузі неврології, професор, голова правління клініки "Шаріте - університетська медицина, Берлін" Карл Макс Айнхойпл і доктор наук в галузі травматології, професор клініки "Шаріте" Норберт Хаас сьогодні ввечері, близько 18.30 прибули до Качанівської колонії, де відбуває покарання екс-прем'єр-міністр, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Медики планують оглянути Ю.Тимошенко і винести висновок про стан здоров'я екс-прем'єра.

Фахівці з Німеччини прибули до Харкова днем. Прокоментувати стан здоров'я екс-прем'єра вони відмовилися, оскільки останній медогляд Ю.Тимошенко проводили досить давно. Однак, грунтуючись на його висновках, медики зазначили, що на лікування екс-прем'єра знадобиться кілька місяців.

Крім того, лікарі оглянули палату в центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці", яку МОЗ підготував для лікування Ю.Тимошенко. Побажання почути оцінку відповідності цієї палати та клініки необхідного їй лікування висловила раніше сама Ю.Тимошенко: екс-прем'єр відмовилася лягати до лікарні доти, доки не будуть надані висновки з цього приводу німецьких лікарів. За даними "Міського дозору", від будь-яких коментарів з підсумками відвідування лікарні німецькі медики відмовилися.

В цілому фахівці з Німеччини заявили, що не зможуть уже сьогодні дати остаточного висновку про стан здоров'я Ю.Тимошенко. Медики планують обговорити її діагноз з колегами в Німеччині. Потім висновки про ЦКБ № 5 у письмовій формі будуть передані українській стороні, а особисто Ю.Тимошенко буде проінформована про стан свого здоров'я.

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Однак сама екс-прем'єр відмовилася від госпіталізації до цієї лікарні до того, як її оцінять фахівці з Німеччини.