Харківська облорганізація ВО "Батьківщина" проведе низку акцій протесту в Харкові у відповідь на вирок лідеру партії Юлії Тимошенко. Про це повідомив "SQ" заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" з питань агітаційно-пропагандистської роботи Валерій Дудко, який перебуває зараз у Києві.

За його словами, перша акція протесту відбудеться 14 жовтня. Наразі близько 500 активістів партії з Харківської області пікетують у Києві Печерський суд. "Повернемося з Києва, зберемо політраду, затвердимо план роботи, тоді все буде більш конкретно", - зазначив В.Дудко.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі. Генпрокуратура України звинувачувала Ю.Тимошенко в перевищенні посадових повноважень при підписанні у 2009 р., коли вона була прем'єр-міністром України, контракту на постачання російського газу і нанесенні збитків країні, які оцінюються в 200 млн. дол. Ю Тимошенко перебуває під вартою з 5 серпня 2011 р. Суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв виніс вирок сьогодні, 11 жовтня.