Харківська міська виборча комісія зареєструвала кандидатів у депутати міськради від 39 партій і 583 кандидати за мажоритарними округами. Про це "SQ" повідомили в комісії.

Комісія відмовила в реєстрації кандидатом у депутати міськради від Прогресивної соціалістичної партії України колишньому депутату міськради В'ячеславу Картавих. У комісії пояснили, що, за інформацією облуправління юстиції, В.Картавих є головою міської організації партії "Російський блок", а в документах, поданих для реєстрації кандидатом у депутати, зазначено, що він безпартійний. У комісії повідомили, що В.Картавих оскаржить це рішення в суді.

Окрім того, виборчком відмовився реєструвати кандидатів у депутати міськради від партії "Російський блок" за партійними списками і мажоритарним округам, а також кандидата на пост мера від "Російського блоку" Володимира Іванова. У комісії відзначили, що документи, подані на реєстрацію, були підписані головою міськорганізації "Російського блоку" Сергієм Коноваловим, хоча, за інформацією облуправління юстиції, головою міськорганізації є В.Картавих.

Також виборча комісія залишила без розгляду скаргу колишнього голови міської організації партії "Зелена планета" Анастасії Куликової, яка вимагала відмовити в реєстрації кандидатам від цієї партії. Скарга залишена без розгляду, оскільки були порушені терміни її подачі.