Основним мотивом мого переходу до коаліції є прагнення допомогти моїм виборцям у Харкові. Про це заявив 11 травня "SQ" народний депутат-харків'янин (фракція БЮТ) Валерій Камчатний.

За його словами, тепер він більше планує зосередиться на роботі зі своїми виборцями. В. Камчатний підкреслив, що його рішення не є політичним. "Не шукайте в моєму вчинку розбіжності з лідером БЮТ Юлією Тимошенко", - заявив він.

За його словами, поки він не збирався писати ніякої заяви про вихід з партії "Батьківщина". "Думаю, що відповідне рішення відносно мене незабаром може прийняти керівництво партії. Хотілося б, щоб воно приймалося у моїй присутності, і я міг пред'явити свої доводи", - підкреслив нардеп. Він відзначив, що деякі останні події в партії на Харківщині в тому числі були для нього не зрозумілі, але "я щиро бажаю процвітання моєї партії".

В. Камчатний підкреслив, що він перейшов до коаліції, а не в Партію регіонів, а "це різні речі", - додав він.
 

Довідка "SQ". У Верховній Раді 11 травня до правлячої коаліції "Стабільність і реформи" приєдналися ще 17 депутатів. Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради заявив голова парламенту Володимир Литвин.

Зокрема, до коаліції увійшли регіонали Василь Демчишин, Орест Муца, Микола Романюк, Петро Цюрко, Сергій Гусаров, Сергій Васютін, Олександр Єгоров, Вадим Столар, Володимир Константинов, Юлія Ковалевська, Олександр Касянюк, Володимир Зубанов.

Також до коаліції увійшли БЮТівці Олександр Бужерак, Валерій Камчатний, Олег Гейман, Євген Константинов і Юрій Крук. Також Литвин оголосив про входження у фракцію БЮТ Олександра Фоміна. Президія ВО "Батьківщина" 21 квітня ухвалила рішення про звільнення народного депутата Олександра Фельдмана з посади голови Харківської обласної організації "Батьківщини" за власним бажанням та призначення його в.о. голови міської організації партії. В.о. голови облорганізації "Батьківщини" з 22 квітня призначений колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков.