Народний депутат України, член колегії Християнсько-демократичного союзу, заступник голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Стретович звернувся до президента України, а також до в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса і голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова із закликом провести перевибори мера в Харкові. Про це йдеться у відкритому листі народного депутата президенту. На думку В.Стретовича, перевибори стануть найкращим виходом із ситуації, що склалася для опонентів на виборах харківського мера.

"Це рішення є найбільш прийнятним для всіх сторін - учасників цього процесу. По-перше, пан Кернес, у разі повторної перемоги, легітимно займе посаду голови першої столиці України та підтвердить свою непричетність до підробки. По-друге, у випадку чесних виборів і чесного підрахунку голосів результат буде визнаний усіма, в першу чергу, опонентом. По-третє, це добра можливість для влади продемонструвати правдивість результатів, про яку так багато говориться", - написано в листі.

Довідка "SQ". Харківський міськвиборчком 5 листопада оголосив результати виборів міського голови. За даними міськвиборчкому, в.о. міського голови, кандидат від Партії регіонів Г.Кернес набрав 130 тис. 352 голоси, кандидат від ВО "Батьківщина" А.Аваков - 127 тис. 608 голосів, кандидат від Компартії Алла Александровська - 79 тис. 639.