Против Тимошенко завели еще одно уголовное делоСтосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко порушено ще одну кримінальну справу - за нанесення тілесних ушкоджень. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ринат Кузьмін в інтерв'ю газеті "Сьогодні".

За його словами, окрім кримінальних справ по автомобілі швидкої допомоги, використання кіотських грошей є й інші справи, за якими будуть пред'явлені звинувачення. "Крім них, є справа за фактом спричинення Юлією Тимошенко тілесних ушкоджень співробітнику слідчого ізолятора, який знаходився при виконанні службових обов'язків", - заявив Кузьмін. "Є й інші справи. Вони теж розслідуються. І можу вас запевнити, що жодна справа у нас не залишиться. Кожна буде закінчена у встановлений законом термін і направлена до суду", - підкреслив Кузьмін.

Він також зазначив, що у Генеральної прокуратури достатньо підстав для пред'явлення Тимошенко звинувачень у причетності до вбивства депутата Верховної ради Євгена Щербаня в 1996 році. За словами Кузьміна, це звинувачення може бути прд'явлене екс-прем'єру в кінці вересня - після того, як закінчаться 8 тижнів, протягом яких німецькі лікарі Тимошенко рекомендували не турбувати її.
 

Довідка "SQ". Юлія Тимошенко була засуджена за "газовою справою" до 7 років тюремного ув'язнення і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. Зараз вона перебуває на лікуванні в ЦКБ № 5, процес курують фахівці німецької клініки "Шаріте".

Народний депутат і бізнесмен Є.Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. У результаті отриманих поранень тоді померли Є.Щербань, його дружина, механік і борт-інженер літака. У квітні 2003 р. Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення виконавця вбивства Вадима Болотських.

Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Ю.Тимошенко й екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка до вбивства його батька. Тимошенко та Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.