Голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина", екс-голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков наразі знаходиться за кордоном. У вівторок, 11 жовтня, він має намір приїхати до Києва на оголошення вироку лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це стало відомо "SQ" з власних джерел.

Довідка "SQ". У Печерському райсуді закінчується розгляд кримінальної справи стоосвно Ю.Тимошенко. Генпрокуратура України звинувачує її в перевищенні посадових повноважень при підписанні у 2009 р., коли вона була прем'єр-міністром України, контракту на постачання російського газу і заподіянні збитків країні, які оцінюються у 200 млн. дол. Прокуратура вимагає призначити їй покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко перебуває під вартою з 5 серпня 2011 р.

У середині вересня в рамках кримінальної справи про шахрайське заволодіння 700 га землі в Харківському районі міліція затримала трьох осіб, серед яких - голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко. Раніше міліція і прокуратура в рамках розслідування цієї справи провели обшук приміщень у будівлі на вул. Сумській, 88 (за цією адресою працюють відділення АКБ "Базис", АТ "Інвестор" та низка інших структур, пов'язаних з А.Аваковим).