Харківська обласна організація партії "УДАР Віталія Кличка" проводить консультації з охочими взяти участь у парламентських виборах і бути кандидатами від партії у мажоритарних округах. Як повідомила 5 березня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" заступник голови виконавчого комітету Харківської облорганізації партії "УДАР" з організаційної роботи Катерина Курашова, облорганізація готує кандидатів у народні депутати в усіх округах.

"Раніше була підписана угода про спільні дії об'єднаної опозиції. Віталій Кличко підписав її з певними застереженнями, і ми хочемо, щоб вони були враховані під час виборчої кампанії. Ми говорили про те, що кандидат від об'єднаної опозиції у мажоритарному окрузі повинен обиратися людьми. Тобто ми висуваємо кандидатів від усіх партій, потім проводиться соцопитування, і залишається один кандидат. Але потрібні консультації з іншими політичними силами Харківської області досі не проведені. Тому ми готуємося поки самі, а якщо налагодимо діалог з іншими політсилами, то в нашій стратегії можуть відбутися якісь зміни", - повідомила К.Курашова.

За її словами, Харківська облорганізація партії має представництва майже в 75% районів Харківщини. "До нас постійно звертаються люди, які бажають увійти до керівного складу районних партійних організацій. Дуже часто звертаються люди, які просто хочуть допомагати, причому, як то кажуть, за ідею. Зараз ми не тільки реєструємо районні парторганізації, але і збираємося створити дієву потужну молодіжну організацію", - зазначила К.Курашова.

Також "УДАР" почав випускати обласну газету "Харківський УДАР". "Ми не акцентуємо уваги на зайнятості, освіті людей, які до нас приходять, не шукаємо грошових мішків. Насамперед, людина повинна хотіти працювати і розділяти ідеали партії. Ми відбираємо тих людей, яким набридло жити в умовах, що створюються нам державою. Якщо людина має певний досвід у виборчих кампаніях, має команду - ми завжди раді бачити її в рядах нашої партії", - додала К.Курашова. Вона також зазначила, що на відміну від інших політсил, в "УДАРі" люди працюють безкоштовно, на громадських засадах.

К.Курашова підкреслила, що партія "УДАР" закликає виборців дивитися не на гасла, а на справи. "Передові українські партії мали роки для впровадження своїх програм у життя, але, на жаль, окрім підкилимної боротьби, обливання брудом один одного під час ток-шоу, взаємних звинувачень і нездатності до діалогу, ми більше нічого не побачили", - зазначила К.Курашова.

Довідка "SQ". 8 серпня 2011 р. представники 9 опозиційних парламентських партій об'єдналися в Комітет опору диктатурі (КСД) в Україні. Заява про створення комітету підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників Вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "Народна Україна", "Наша Україна", Народного Руху України і "Фронту змін". 9 серпня до комітету приєдналися ВО "Свобода" та Українська соціал-демократична партія. Пізніше "Громадянська позиція" вийшла зі складу комітету.

22 січня під час святкування Дня соборності і свободи України на Софіївській площі в Києві представники партій, що входять до КСД, а також партія "УДАР Віталія Кличка" (яка не входить до комітету) підписали угоду про спільні дії.

"УДАР" підписав угоду, але з застереженнями, серед яких:

- партія "УДАР" не вступає до КСД, але, розділяючи критичне ставлення до дій нинішньої влади, буде співпрацювати з іншими опозиційними партіями в рамках наступної виборчої кампанії;

- партія "УДАР" наполягає на висуненні єдиних кандидатів від опозиції в кожному мажоритарному окрузі не шляхом розподілу квот між партіями, а шляхом попереднього відбору таких кандидатів місцевими виборцями у кожному окрузі;

- партія добиватиметься обліку цих принципів у спільних діях об'єднаної опозиції шляхом переговорів з іншими партіями, які підписали угоду. У випадку, якщо згоди досягти не вдасться, партія вважатиме для себе зобов'язуючими ті положення угоди, які не суперечать висловленим тут застережень.

Вибори до Верховної Ради Україні пройдуть у жовтні 2012 р.