Ю. Тимошенко будут лечить в ЦКБ №5

Міністерство охорони здоров'я України планує лікувати екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові (ЦКБ № 5 - "SQ"). Про це повідомив сайт МОЗ.

В інформації сказано, що "виконання рекомендацій медиків щодо лікування Ю.Тимошенко планується організувати в умовах спеціалізованого стаціонару в одній з багатопрофільних медичних установ Харкова, зокрема, в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці", у відділенні патології хребта та периферійної нервової системи". Також МОЗ створило комісію для проведення чергового обстеження Ю.Тимошенко, яка вже виїхала до Харкова.

Як заявила 2 квітня на брифінгу біля Качанівської колонії заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, Ю.Тимошенко ще не дала згоди на лікування в лікарні "Укрзалізниці". Однак Р.Моїсеєнко висловила впевненість, що екс-прем'єр погодиться на пропозицію МОЗ.

Довідка "SQ". Раніше генпрокурор Віктор Пшонка дав доручення Державній пенітенціарної службі та Міністерству охорони здоров'я забезпечити лікування Ю.Тимошенко за межами Качанівської виправної колонії Харкова.

7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).